mandag, november 27, 2006

Recycling

I dag, på vei ut av butikken, så jeg en liten gutt som sykla forbi på en altfor stor, mørkegrønn Hard Rocx offroadsykkel - uten sete. Jeg blei helt paff. "-Er ikke det...? Men... Kasta ikke jeg den i...?" Jovisst var det gammelsykkelen min!

De klarer ikke nappe den med seg når jeg lar den stå tre måneder ulåst i fellesboden, men måker jeg den opp i den store ryddekonteineren en mørk høstkveld for å slippe å drasse den til Grønmo - da blir det napp!

Jo; setet mangler - det tok jeg vare på før jeg kasserte den. Kjekt å ha et ekstra om noen skulle finne på å dra kniven over sittestativet på nysykkelen. Kanskje jeg skal høre om kisen vil kjøpe det? Kan bli vondt for ham hvis han glipper i tråkket.

"Recycling" kan en iallfall trygt kalle det.

søndag, november 26, 2006

Murmelhelg

"- Alarm, alarm!", ropte kroppen da jeg våkna fredag morra. Halsen var tapetsert med sandpapir og hodet fylt med vatt. Det var bare å "call in sick" på jobben og krabbe tilbake under dyna. Spesielt skøy var det at jeg gikk glipp av julebord på Bouvet fredagskvelden. Skulle gjerne tjuvstarta hilserunden, men i stedet blei det sosialisering med sofaen. Får vel tatt det igjen seinere.

Ok. Det var altså bare å starte "Operasjon Frisk i en Fei (OFF)" med Nicole som innpisker. Resept: Litervis med vann og timesvis med søvn. Fremgangsmåte: Brett opp pysjamasermene og trekk opp snorkefjæra.

Vanligvis er jeg storfornøyd med å sove 8 timer om natta - det utgjør i overkant av 30% av døgnet. Nå er det søndag og av de 48 timene siden fredag morgen har jeg klart å snorke i 28 av dem; dvs. nesten 60% av tiden! Se soveskjema i figuren under. Farge er nedetid.

Nå kjennes skrotten mye bedre ut, og jeg vil utbringe en stor takk til NRK som har bidratt med langrenn på tv i våkentiden - og selvfølgelig til Nicole som passer på sjuklingen i huset.

tirsdag, november 21, 2006

Mr. Refactoring

På nettstedet http://devlicio.us har de snurra i gang en konkurranse som går ut på å rydde opp i rotete kode. Blant alle godkjente løsninger, trekker de ut en vinner. Glad som jeg er i å forenkle knotete løsninger, og samtidig brukbar i Lotto, heiv jeg meg på. I morges fikk jeg mail om at jeg vant ei bok!

---
Congratulations...you're the winner of Challenge 1. Please send me your delivery address and I'll get a copy of Framework Design Guidelines off to you. You'll also be received a 3-user license pack to CodeIt.Once.

As a quick note on your submission, I like how you handled the hard-coded values in EmailService; if they couldn't be pulled from config, default values would still be available. Overall, great refactorings!

Billy

søndag, november 19, 2006

Ny jobb

Siste nyhet på overgangsmarkedet er at jeg bytter "klubbdrakt" også i jobbsammenheng neste år. Seinest 1. mars blir det ny tilværelse som konsulent i Bouvet. Ja, min bror jobber i samme butikk, men han smurfer med Java, så hvis han holder seg til det, og jeg til Microsoft-teknologi, blir vi ikke å tråkke hverandre på tærne.
Nå må det sies at å bytte jobb absolutt ikke er min favorittsyssel, men heller et resultat av at jeg omsider begynner å finne ut hva jeg vil holde på med og være god på i overskuelig fremtid. Jeg har veldig flinke og hyggelige, både norske og kinesiske, kolleger i Ethos Technologies som jeg gjerne treffer igjen seinere - om ikke annet, så over en fredagspils.

lørdag, november 18, 2006

Ny sofa

Det er meg en glede å annonsere at den grønne Ikea-sofaen, som Olav donerte i boet da jeg kjøpte leiligheten av ham i 2004, nå står og støver på de evige tv-stuer. Ny, staselig sofa er i hus - til glede for rygg og rumpe. Det er bare å møte opp for prøvesitting. Illustrasjonen til høyre viser kalibrering i lengderetning.

I tåkeheimen

Det regnet hund og katt, blåsten reiv i trærne og tåka gjorde sitt ytterste for å lure oss feil av sted. Men det hindret oss ikke i å følge lukta av nybakte boller fra Frognerseteren til Ullevålseter. Vi fikk oss en herlig, frisk 2-timerstur i det fri - på en ellers søkkvåt lørdag. Se bilder i albumet under.

mandag, november 06, 2006

Westernfest


Yiiiha! Nydalen arrangerte O-sus, hovedstadens svar på O-dag, sist lørdag. Årets tema var Wild, Wild, West og slaget sto på Sinober ranch. Sjøl var jeg banditt blant ei herlig blanding av indianere, sheriffer, kaktuser, fanger og en graver.

En haug av bilder er samlet på Nydalens sider.

Årets Mosjøhelg

Som nevnt i forrige innlegg her, var jeg og Nicole en tur hjemom i Mosjøen siste helga i oktober. Himmel, så godt å komme unna storbyen og hjem til far, fjell og fjord. Vi fikk inspisert hytteprosjektet på kysten og vært med på elgjakt - med orkesterplass til sannhetens øyeblikk for en okse. Litt spennende, og litt brutalt på en gang. Se de fine bildene i albumet jeg har linka inn under. Klikk på huset.