søndag, mars 18, 2007

Blåsbortdag i Kollen

Anders Jacobsen har akkurat hoppa er helt greit hopp, sånn som vanlig nå på tampen av sesongen, og så begynner det å koke i den polske delegasjonen blant publikum. Dvs. at hele kollengryta koker! Jeg har tenkt å ta bilde av Malysz når han skyter ut høyt over kulen, og se at han lander et godt stykke nedfor der vi står ved 115-metersmerket. Det får jeg aldri sett, men jeg får tatt bilde.
Jeg får tatt bilde av en stakkars polakk som med nød og neppe kråker seg ut fra hoppet og styrer ned i trygghet på kulen. Helsikkes vind. Synd for Malysz, synd for oss, og ikke minst synd for et par tusen polakker som stiller opp i Kollen for å heie på helten sin.
De knuste oss i supporterkampen. Noen skarve kubjeller og puslete norske flagg holdt ikke mot en bøling steingærne polakker som vrælte til og veiva med digre rød-hvite flagg. Og de hadde kubjeller i tillegg. Det blei nok ikke utført stort svart arbeid rundtom i byen i dag.
Men til tross for at finaleomgangen blei avlyst før de rakk å jage bikkja ut i bakken, var det som vanlig skøy å være på hopprenn! Noen fikk klemt til og dro på ned til oss ved 115-metersmerket. Vél verdt skikkelig applaus! Dette var tredje gang jeg var på hopprenn i Kollen: Første gang blei det med én omgang, pga. grauttåke. Andre gang kom det ikke så mye som en prøvehopper ut av tåka, og i dag var det altså nordavinden som stoppa finalen. Likevel fikk vi heia på de norske og det var steinbra stemning, som sagt med god drahjelp fra Polen. Så vi kommer nok tilbake, og håper det blir minst én omgang da også - før tåka kommer.