søndag, mars 16, 2008

Palmesøndagssykkeltur

I morges sto vårsola inn vinduet i kjellerboden, og jeg hørte sykkelen min rasle med kjedet. Det var dags vår vårens sykkelslepp. Frisk luft ble pumpet inn i dekkene sine og nye bremseklosser bak fikk han seg og. Klar for tur!

Sola varmet oss like mye utapå som tråkkinga inni, og den tok oss (uu)ut mot havet, mer presist til Bygdøy. Dit var det forresten flere som hadde tenkt seg. Å vase rundt på Bygdøy må være tvillingturen til Sognsvann-Ullevålseter vinterstid. Årets beste investering: Ringeklokke. Vi pling-plinget oss ned til Paradisbukta hvor en fristende duft satte sprøstekte, bringebærdekte vaffelkjepper i hjulene våre. En liten pust i bakken der var god medisin for å ta fatt på motbakkene hjemover.

En sånn oppdagelsestur var sannelig gode greier. Jeg har nå bodd i denne byen i flere år, men sånn akkurat hvordan disse forskjellige delene av byen henger sammen, se det var vrient å gjøre rede for. Nå vet jeg hvordan jeg kommer meg fra Badebakken til Majorstua og videre til Skøyen. Jeg vet hvor jeg kan krysse t-banesporene på Frøen, og jeg har sust gjennom Universitetet på Blindern. Ikke verst. Jeg kan anbefale å sjekke ut sykkelkartene for Oslo, og ta seg en oppdagelsesreise rundt i byen.


View Larger Map